Förverkligandet

I slutet på juli besökte jag Lena och Rolf Modigh på Långedrag Marin för tredje gången. Första gången var för cirka nio år sedan, andra gången för fyra fem år sedan. Jag pratade båt med dem naturligtvis och de visade mig det senaste tillskottet i utbudet, en 43 footare. De berättade att det håller på att byggas några stycken av denna modellen. Det verkade som om den skulle passa mig. Jag fick några ritningar på båten och åkte hem och satte mig att drömma framför ritningarna.

Beslutet

Nu har jag äntligen beslutat mig för att bygga båten. På kvällen fredagen den 20 augusti ringde jag till Långedrag Marin och beställde en ritningssats till en Långedrag 43. Jag ringde också och pratade med Hasse Ulvebring i Norrtälje som håller på och bygger två båtar med samma skrov och frågade honom om kostnader och tider för att bygga ett skrov åt mig.

Tidsplan

Målet är att jag skall pensionera mig när jag fyller 61 och då kunna segla iväg. Med andra ord båten skall vara färdigbyggd och jag skall ha lärt mig att segla och hantera båten till dess. Eftersom jag har begränsad tillgång på pengar så måste jag ta ett steg i taget vad beträffar färdigställandet. I stora drag innebär detta:

Konstruktion

Som jag redan nämnt så skall båten vara en Långedrag 43 enligt nedan:

Sidan uppdaterad 1999-09-05